Sunday, December 26, 2010

ITS A BORING WEEKEND..........

hye there peepss.....

what's you guys have been doing for you weekend????whatever it is, it must be interesting rite????that's so good guys, benefit your weekend, live it to the fullest.....as for me, hurm only me, my room and my aunt and uncle...this weekend like any other weekend that i have been through is just a boring , lame weekend except this weekend, Christian celebrate Christmas....i like Christmas actually, why????because the television will show interesting movie and i'm willing to stay up for it...hahahahahah...alright, at least i do something on my weekend....but then it is still a boring weekend....i wanna go out, have some fun, go on windows shopping, watch movies, buy few books and other stuff that i can do...but it only remain as my wants...this weekend have come to an end, therefore i can only wish that my other weekend will not be the same as this one....you guys must be wondering why i did not go out rite????i can go out if i want to, my aunt are able to send me wherever i want to go but Mr.DD prohibited me from going out...neither alone or with my friends...i can only go out with him or with my family....how stressful...i love travelling, walking or doing things that requires me to move but he....hurm....i can only sight.....he always say that i should ask him to accompany me wherever, whenever i wanna go out and i did,yesterday...but the reply, he is busy with his nephews, he has to take care of them so he can only give me the answer tomorrow that is today....krakkkkk my heart break into two...i did not cry last nite like i always do whenever he cannot take me out, cause i know i won't and i couldn't go out today..so i stay up late watching movies all by myself....and when i sleep late that mean i will wake up late and that's what happen today...i wake up at 9 a.m, have my breakfast at 10, doing nothing until 1 p.m then go downstairs coz my aunt neighbour is enggage today and be upstairs at 2.30 doing nothing until 3 then on9 until  i feel like off9...so basically that my routine for every weekends....i think that's all from me...and oh before i forgotten, Mr.DD if you read this happy 2nd anniversary and happy 5th friendship.....daaaaaaa guyssssss......  

suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, December 25, 2010

LAGI TAG DARI D..................

Hye peepsss....aku dapat tag lagi dari my luvly junior D....semenjak dua menjak ni rajin la pulak aku main tag2 ni...hahahaha tak pe la at least active sikit blog aku....ok mula la sesi menjawab tag....

1. apakah yang penting dalam hidup korang?
walaweyh of course la ma religion, family, friends,and Him.....jawapan yang sangat cliche kan??hahahaha...

2.kalau kebendaan pulak?
benda ek????dengan ini aku nak bagitau yang AKU SAYANG SEMUA BENDA AKU.......hehehehehe..

3. dimanakah tempat korang ingin melangsungkan majlis perkahwinan korang dan tema perkahwinan itu nanti?
soalan yang sangat panjang dan memenatkan aku untuk menaip semula....aku nak buat kat dewan, tak yah la nak dewan yang grand2 cukup sekadar dewan MPT tu jek sebab save budget and dewan grand ni selalu nya ade quota and aku ni kalau boleh nak invite semua orang...kah dah tak boleh nak tepati syarat tu...tema nya???hurmmm aku tak terpikir lagi la...nanti2 la aku bagitau...

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
alolololo dah nama pun nak kawen of course la...tapi kan come to think of it aku memangselamanya akan bercinta....opppssss...huhuuhu

5.brape lama korang akan menyintai kekasih korang?
FOR THE REST OF MY LIFE....ceeewahhhh macam lagu maher zain lak kan....and lau boleh nak sampai syurga....dah macam lagu faizal tahir lak...hahahahah

6.novel/buku/majalh terkahir yang koranmg beli?
aku beli novel...tajuk per aku tak ingat la.....coz da lama sangat da....

7. full name korang?
aisey man....tak leh bagtau la....mak saya cakap jangan bagitau....hehehhehehe

8. antara ayah dengan ibu yang mana korang rapat?
aku will always rapat dengan my mom....I LUV U MOM......

9. namakan orang yang korang betul2 nak jumpa....
hah????????????? lau tak de cam ner????

10. adakah korang basuh baju korang sendiri....
hello tolong sikit ok...i wash my own clothes thank you....i'm not the type of girl yang ask other people to do her laundry ok...lau der pun mesin basuh jek...hahahahaha

11. dimanakah tempat korang betul2 nak perhi?
aku sangat teringin nak ke mekah.....aku sangat teringin sebab disana mungkin aku akan dapat kedamaian yang aku ingin kan....

12. pilih salah satu peluk ke cium???
nak dua2 leh????i nak peluk sambil cium...hahahaha tamaknya la budak ni....

13. beritahu tiga benda orang yang tag korang.
sweet, sweet and sweet...hehehehehe

14. list 5 lagu yang korang paling suka and selalu dengar..

  • CHECK YES JULIET
  • ONE IN A MILLION- NE YO
  • WHAT  YOU ARE WAITING FOR
  • PERFECT TWO 
  • USAH LEPASKAN


15. bila tarikh lahir....
ha yang ni aku excited sangat nak bagitau sebab tarikhh lahir aku 1 wilayah persekutuan cuti tau sempena aku lahir....so pandai2 la korang agak yer....hahahahaha

16.tag 5 orang.


suker?....
www.tips-fb.com

Friday, December 24, 2010

TAG AGAIN............

WAHHHHH....AKU DAPAT TAG LAGI......cakap nak gah kan....hish hish hish budak nie baru dapat tag macam dapat award lak...lantak aku la kan nak heboh or not....ok la this time tag dari my junior UNA.........ok start la sesi menjawab tagging......

1) Adakah anda rasa anda HOT?
 HOT????of kos la tak sebabnyer aku duk dalam air-cond...hikhikhik...ok2, siyesly aku memang la tak hot sebab aku ni manis...muahahahaha...perasan giler dak nie...haish shooo ni blog aku la suka hati aku la nak cakap per pun kan...an an an an..

2) Update wallpaper yang anda gune sekarang?
pe ke jadahnyer soklan ni....siyes aku tak paham soklan ni....so aku ignore je la yek....

3) Cerita bout this wallpaper.
so disebabkan soklan yang no 2 tuh aku ignore so soklan nie pun aku tak jawab la k...

4) Kali terakhir makan pizza?
hokoloh......memang soklan yang aku rasa aku jawab camni....dah brape lama da aku tak makan pizza sampai tahap yang aku memang tak ingat la....huhuhuh sorry yep una....

5) Lagu terakhir yang anda dengar?
aku ngah dengar lagu CHECK YES JULIET.....muahahaha...love this punk rock...............

6)Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
ape ek????tengah menaip la untuk tag ini...hahahha....selain tu aku ngah tunggu blog fotokiter  loading...lambat tul la tenet nie....

7) selain nama sendiri anda di panggil dengan nama ape?
muahahahaha.....ALONGGGGGGGGGG...sebab aku ni along ceti haram..hahahha...

8) Tag lagi 5 orang.
9)Siapa orang no 1 ngan anda?
 miss ficqa mishee..

10)katakan sesuatu pada orang no 5.
oh my junior yang diingati...hahahhaah

11) no 3 ada hubungan dengan siapa?
hahahaha lala ko nak jawab ke aku nak jawab????hahaha

12)bagaimana pula dengan no 2?
she's solo rite now...sape nak sila la contact 01********...
13)katakan cinta kepada orang no 4.
oh my kyra how could you dump me for bo...huh.....hahahahaha
14) berikan 4 fakta yang anda tau tentang orang yang anda tag?
we are best frenz, D is my junior..we are all love karok...hahahahand we all love  hanging out together and be ikan sardin hahahaha...

suker?....
www.tips-fb.com

Wednesday, December 22, 2010

Tag dari Diariez and mengetag kyra lola, corat coret shu, moomot mitmot, tentang gotulah and mimiqaqa.....

wah nie second time kowt aku di tag....adikku D tag aku ari isni baru ri nie aku tengok...huhuhu lambat nyer aku...hehehehe...ok D thanx sebab tag akak, siap kate blog chumel lg....hehehehe...thnx ye dik syg....
ok start la sesi nak menjawab soklan yang di tag...

1. pendapat tentang blog dari mata hati:
okay belog???? hurmmm belog adalah satu medium dimana ia membenarkan aku untuk menulis, berkongsi cerita dan mengkepoh di alam cyber...yela aku nie kn penyegap...hahahaha...

2. tunjukkan gambar dekstop anda: 
adoila....dekstop aku boring jak.....tp dah ditanya of kos la kene jwb...














3.snap gambar anda sekarang (tak kira dalam apa jua keadaan):
gila siot soklan nie...dibuatnyer org tuh tak pakai baju....tp sebagai seorang muslimah harusla aku pakai tudung dulu yek...




4.Adakah anda pernah kehilangan barang kesayangan. apakah?
aku ni banyak hilang barang sebab aku nie agak pelupa....tapi barang yang paling aku tak lupe ialah iron aku hilang ketika aku last sem di kolej...time tuh tuhan sajalah yang taw betapa sakitnya ati aku...balik dari kelas tengok2 irom aku takder...sampai ke sudah tak jumper...aku agak org unibina tu yang amek, tapi tu agak la jek...yang aku heran nape la iron aku sorng je yang hilang sedangklan iron member2 aku pun sume letak kat luar.terang2 lagi nampak...hish betul la...

5.Three word to describe si Dia (If u have any):
memang de pun...hahahaha...and bakal husband lagi u...dalam masa terdekat nie kita org nak kawen...ucap tahniah cepat...HHEHEHEHE.....my DD adalah seorang lelaki yang kool, die jarang mara tp skali marah hancus I...die agak pengongkong la gak, over protective, demanding andyang paling ketara die adalah lone ranger..hahahaha and I LOVE PERUT BOYOT DIER.......HEHEHEHEH

6.anda selalu memasak?kali terakhir?
soklan mencabar kewibawaan nie....hahahaha aku da lama tak masak la sejak aku duk umh makcik aku....lau aku duk umh leh kata ari2 aku masak, yela masak kuih pun leh kire masak la jugak....hahahahaha..

7.tag 5 blogger yang comel + sweet.....
aku nak tag........


suker?....
www.tips-fb.com

I'M GETTING MARRIED.....................

HAHAHAHA.....topic yang sangat tak leh blah but seriously  peeeps i'm getting married k...ini bukan propaganda semats-mata...its for real dude.....alkisahnya, my DD da lame da ajak kawen but then aku kan tengah belajar, so takkan nak kawen tengah2 blaja lak kan, so this time die ajak lagi and aku pikir2 balik kan why not???aku pun dah nak abis blaja dah, tinggal lagi brapa bulan jek aku akan bebas dari belajar secara rasmi, tapi DIP je la dulu..hahhaah...my DD ajak kawen bulan 1 nie..awal siot kan???DD said "kita nikah je dulu b, majlis nanti2 la."..ayat tu true dari Mr.DD k...hahahha...guess what i said???of coz la i said ok but then pikir2 balik ni dah nak akhir bulan 12, parents kitaorg tak taw menahu lagi sal plan kitaorg nie...hahahah mesti korg terkejutkan...mesti korang cakap,apamacam dier nie, nak kawen tapi parents tak tau lagi...nak kawen kat Thailand ke per budak ni????hello kitaorg kawen kat Malaysia ok...parents kitaorg tau pasal kitaorg juz tak tau kitaorg plan nak kawen dalam masa tedekat ni....mesti setengah de cakap" budak ni baru 20 da nak kawen mesti de paper ni....sebenarnya memang de paper pun, kitaorg nak kawen awal sebab, once aku da abis praktikal, kitaorg nak migrate ke Syria...tuh sebab nak kawen awal paham.......eh eh eh bukan aku tak sambung dah belajar da kalau aku migrate, sambung tapi aku sambung kat Syria tu la...opppssss tiba2 tangan aku jadi giler sejuk...aku rasa tu tanda nya dia suruh aku stop menulis..heheheheh..yela dah nak kul 2 da, aku rehat dari kul 1 sampai 2 tapi aku tak trun pun, yela duk dalam penghawa dingin buat aku rasa tak lapa...k la....daaaaaaaaaa peepsss.........

hahahaha besar kau.......

 sorry pecah, gambar ehsan google image.

suker?....
www.tips-fb.com

Tuesday, December 21, 2010

the wedding of my dream....

So hari ni aku nak cakap pasal aku punya dream wedding...alahai farhana,sejak masuk praktikal ni rajin pulak dia nak berblog ye....pape la farhana, janji hati you senang..hehehehe...alkisah rasa nak buat entry ni sebab tak lama lagi aku nak kawen.....OPPPSSSS.....WHAT????....biar betul farhana...hehehehe mesti korang tak caya kan, tapi bagi my gulrzz kalau aku bagitaw, aku dah boleh agak reaksi diaorang da...dari jauh, boleh kedengaran suara mereka menjerit..hehehehe..neway, bout my dream wedding, dulu aku sangat la mengimpikan majlis yang sangat gilang gemilang bak puteri raja taw..sekarang pun still de lagi,nak2 lagi bila wedding yang gilang gemilang tuh da jadi trend kat Malaysia....Kat FB aku da jadi pengikut Saiful Nang taw,alah Saiful Nang yang photographer tuh....banyak orang kawen sekarang amek dia jadi wedding photographer diaorg and the pictures, my god memang marvelous la...also the video, extremely sweet la....eh farhana tu da melalut ke mana da tuh...hehehehe....okay la, back to the real topic, dream wedding aku, kita start dari dress ye, aku impikan dress simple but yet elegant...the reception, aku prefer wat kat dewan coz save ckit budget...buat dua belah sekali kan save situ..makanan kalau ikut aku, aku nak bedal makanan pedas jek suma tapi karang kang de orang yang sakit perut sebab makan kat kenduri aku tak pasal2 aku kene saman...so better off la amek masakan kampung, simple at the same time leh promote balik masakan kampung....heheeheh....so tengok da takde da wedding yang gilang gemilang kan...sekarang ni nak kira save budget jek tuk masa depan...rase tu jek kowt nak citer ari ni, tak banyak keje so boleh la aku update selalu...hehehhe...k la daaaaaaaaaa

suker?....
www.tips-fb.com

Sunday, December 19, 2010

Dengki??????

Alkisahnyer, aku keluar with my DD la hari nie…aduh…tersangat la boringnyer. Tapi atleast aku dapat gak tengok The Chronicles of Narnia walaupun aku yang membayarnyer…takpelah farhana sekali sekala kan…takkan asyik nsk biar mr.DD jek yang bayar…oh ye cakap pasal mr.DD nie, dier bagitaw aku yang dier akan naik pangkat….wah wah wah….sameada sebagai HR ataupun sebagai ketua bahagian dier sekarang…dier suh aku pilih….aku cakap la yang aku tak kisah pun maner2 sebabnyer dua tuh same jek bg aku pun. Dua nek pangkat… and  biler dah nek pangkat tuh, of coz la gaji pun nek, tp kn aku rase lau nek pun rase cm tak nek sebab dier kene tanggung family dier…tu pun aku tak kisah…tapi tula yang aku kisahkan biler de orang dengki ngan dier…yela young executive kan, spe tak jeles weyh…lau aku pun aku jeles, aku lagi jeles ngan wife dier but in this kes, I am his girl…so alamatnyer nnt aku pun terkene la tempiasnyer, tu yang paling aku geram tuh…ATOI…sekarang pun kiterog dah terasa bahangnyer….de something yang dah gangu mr.DD aku…haish….woi ornag yang dengki ngan DD I nak kene pelangkung ngan I ker???Korg tak rase lagi penangan i…hehehehhe cakapkat sini  leh la kan…hahaha… 
k la I nk chow lu….daaaaaaaaa…

suker?....
www.tips-fb.com

Thursday, December 16, 2010

Lamer giler aku tak online..ini semua disebabkan b.band aku yang berada di tangan DD…haish..oh ye luper nak cakap kat korg aku dah strat praktikal da ari isnin ri tuh..1st day masuk cuak giler la, masuk lambat  hehehe(1st day da wat pasal kan)…2nd day aku EL…hehehehhe….3rd day aku wat keje yang samer cam 1st day.  And  today is the 4th day, still doing the same thing…AKU BOSAN LA….hari2  news paper cutting dari kul 9 sampai la kul 12 ke 12.30 ke pastu aku takder keje da…lau nak keje pun aku mintak kat staff2 kat sini, jawabnyer  wat keje admin la….hurmmm…journal aku pun bosan hari2 bende samer jek…camner aku nak dapat markah cmnie??? Academic supervisor aku mesti ingat aku tak wat keje, ATOI BETUL LA…. Guys, any suggestion on that?????  Aku tepon mdm zai, die kte naper tak kol dari 2nd day, leh mintak tukar…ne la aku nak taw leh tukar…sekali lagi ATOI LA but then the staff here is very nice towards me, even though la aku nie penyengap nak mampus,love them sebab bg aku tunjuk ajar……..arghhh enough bout that…

Nie nak masuk citer len lak,heheheh…happy sikit,eh silap2 hepi banyak…semalam pas keje my DD datang amek aku, and then kiteorg peg imam KFC kat pertama, da abis mam tak rase nak balik lagi so gi jalan2 kat SOGO…memang langkah kanan kiteorg gi, SOGO wat sales perfume…HEAVEN YOU…hehehehee… so aku ngan my DD pun meround la, wat survey tuk barang hantaran..heheheh jgn jeles yek…penink pale aku bau semu perfume tuh,memang kat kdai perfume betul la…yela kan da name pun sales perfume, pe la aku nie…kat situ de la 3  wangian nie yang aku suker,1 dari VERSACE BRIGHT CRYSTAL,1 dari HUGO BOSS,ORANGE and 1 lagi bari ne ntah aku tak inGAT.  Memang marvelous wa cakap lu..harga die fulamak, my DD cakap murah, I cakap agak mahal la, tapi my DD cakap lau takder sales jangan harap nak dapat harga tuh..betul gak…perfume branded kan memang mahal…tapi rugi, kiterorg tak leh beli perfume tuh semamlam sebabnyer my DD tak bawak budget..ahahahah..pastuh tuh kiteorg balik umh la…yela dari layan frust kat situh kan..hehehe

K la nak kne masuk meeting kowt kul 2.30 satg so chow dulu k….


                                                       VERSACE BRIGHT CRYSTAL

                                                               HUGO BOSS,ORANGE



suker?....
www.tips-fb.com

Sunday, December 05, 2010

blogwalking.....

Hari nie aku nak wat dua entry, td dah buat 1 and sekarang 1 lagi...dalam aku tenagh pergi menyinggah ke blog orang aku jumper la 1 blog nie.. blog die simple but dier nyer artwork smart seyh...giler teringin nak der bakat cam dier...oh and dier gak der wat tutorial sal photoshop...aku follow tak???ala beb for sure la aku follow..1st tgk jek, mind aku dah nyanyi DIGI tuh, ala yang 'I WILL FOLLOW U' tuh...die wat photoshop tuh jadi cam kacang giler (da lame aku tak guner ayat kacang nieh), yela nak dibandingkan dgn aku yang rase photoshop tuh giler pro...tutorial dier wat aku nak men ngan photoshop jek sekarang nieh tp sedyh la...sebab per??? sebab kat pc umh aku tak der adobe...download???1 kojer la plak weyh...ok fine aku taw korang akan cakap nak seribu daya tak nak seribu dalih kan...hahahaha tiber2 aku teringat la plak pada member and junior aku zahin and misha..hehe...eh luper lak aku nak gitaw per namer dier, namer dier ezhan...ezhan nie gak der wat design header tuk blog..harga baper tuk header tuh korg kene tanyer sndiri la...ok la nak g usha blog dier lagi, kat sini aku bagi link blog die k..ezhan-artwork....

suker?....
www.tips-fb.com

Hp rosak....duit maner?????

ye dengan ini aku nak bgtaw bahawasanyer Hp aku dah rosak dua2 skali..hai....lau nak baiki pun duit gak nak beli bru pun duit gak...hurmmm pe la aku nak buat nie????de saper2 nak bagi aku pinjam hp dier tak??hahahaha...biler pikir sal duit nie, mau jadi biol aku.. ntah maner ntah aku nak cekau duit...mintak kat ayah???dah cakap da n ayah aku cakap die ngah tak der duit...mintak kat mak??memang tak la, mak aku bukan kojer pun...amek dari bank???akaun simpanan aku pun tinggal baper jek, dengan nak praktikal lagi kn...hurmmmm...agak sakit aku sem nie..kalau dlu aku boleh relaks sebab duit aku cukup nak tampung belanjer aku n aku der simpan tuk praktikal gak...akan tetapi disebabkan perkara yang tak dapatv dielakkan aku terpaksa menggunakan duit tuh...takper la farhana blajar hidup susah ckit, jangan nak senang jek..after abis praktikal memang confirm aku kene keje, yela nak cari duit kan...okla daaaaa...

suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, December 04, 2010

lamernyer tak update....

ok its been a while since aku last update blog aku nie...almaklumlah, aku ngah sibuk wat assigment tuk praktikal aku.. sebut sal praktikal, pejam celik pejam celik lagi seminggu jek aku akan pegi praktikal...takut weyh, yela aku nie mane der experience kojer langsung..abis SPM dlu tuh aku amek lesen kete n then terus masuk kolej..nmpakkn betapa aku nie sangat la innocentnyer sal dunia kojer nie..hahahaha...biler pikir balik giler takut la tp aku kene get through nie klau aku nak grad...spe tak nak grad kn so aku kene la work hard nak dapat high impression dari supervisor aku..hehehehe...oh ye, semalam aku kol orang yg incharge amek dak praktikal nie, en fitri namenyer.. dari sorenyer aku agak die nie dalam 25 above la but hey i can be wrong kan...ok2 stop Farhana, awak tuh nak praktikal jangan menggatal lak k...insyaAllah la tak, sebab my heart kan dah fix pada yang sorg tuh jek, wlaupun betapa sakitnyer la aku..heheheh...neways, entry nie brief jek sebab aku tak taw nak tulis per dah, pasnie aku nak concentrate nak edit blog aku..daaaaaaaa sumer...

suker?....
www.tips-fb.com

Sunday, November 28, 2010

Reunion DB

As the topic above my entry today is about my high school reunion.

Smlm tanggal 27 hb 11 2010, my friends buat reunion utunk high school..it was a blast.event yg happening wlaupun xramai yang hadir but then it was fun..the food is great. thanx to cik azie and en halim coz sggup jd tuan rumah tuk majlis nie....u guys rock la...heheheeh...rase nie je kowt, dah lame tak tulis so writing skill agak la berkarat sikit but then i try to write again k.

p/s: the pic will be upload soon.

suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, November 20, 2010

A.L.O.N.E.

entry today :I'm Lonely..

rite now I'm listening to this one sad Indon song, for me la. the lyrics are just so touching, SAAT AKU MENCINTAIMU. hurm, rite now, i feel so lonely, yes i'm surrounded by my family but it just that i don't have my other half with me.eventhough that he is here in TPG but we don't see each other that often. sumtimes i just feel that i don't have a BF.if i were to feel like this, i wouldn't fall in love..SAD, ALONE, LONELY, TEARS, have been my best frenz from the day we were together.sumtimes i feel so tired like this, i admit that i'm the one that ask for us not to see that often. however, i couldn't take it anymore if you just ignore me. without a word. everyday whenever i think of our relationship, it a must for my tears to fall. it feel so hurt, i don't know how long i can bare this feeling. i never ask you to always contact me,see me. whenever, i see a couple. i feel so envy with them.how lovely and sweet are they. i never feel as your GF, i always get the feeling that i'm just one of your frenz, that i'm nothink to you. the only thing that show me that i'm still your GF is the way you call me. i accept the way you treat me, accept that your family is important, i accept everything bout you. BUT YOU??? you ask me to do something without thinking bout my family, you never accept for who i am.whenever i said that you are not my husband yet, you sulk. now, you leave me alone,without a word but its ok. coz i just want you to be happy.  go and be happy with your family, whenever you feel that you would like to know bout me, then text me, or call me. i'll just be rite here waiting for you.  



suker?....
www.tips-fb.com

Thursday, November 18, 2010

Mizz Nina....

entry today is about a Malaysian singer, Mizz Nina...

aku baru jek tengok video clip Mizz Nina WHAT YOU ARE WAITING FOR tuh....this my opinion ok...only my opinion...yes, she's a great singer, and her song also amazing tp akuh agak dissappointed dgn lirik lagu tuh la...it shows that Malaysian people nie, jenis yang suker tettttttttttttttttt....aper ynag dier buat untuk naikkan name negara tuh memagla okeyh..tp atleast biarla lirik dier tu clean...hurm paper pun I hope more great songs from Mizz Nina and this time make sure lirik tuh clean k and last but no least congartulations on Mizz nina N Noh Hujan punyer engagement. lest check out gmbr dierowg:







suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, November 13, 2010

Letters to Juliet

Today's entry : Romeo and Juliet....

Baru je pas tengok citer Letter to Juliet. Its one hell of story I must say (for people yang senang tuching la mcm akuh).Its about a pretty girl Sophia that work in New Yorkers.She love to write and she want to be a journalist. She already has a fiancee and they went on a vacation in Sienna a romantic city (how I wish to go there).There, when her fiancee is with the arranged meeting with the suppliers for his restaurant, she found this committee that call themselves as Secretary of Juliet. They reply the letter that girls sent to them by sticking at the wall of where Romeo and Juliet once express their love.She found a letter that was sent 50 years ago, she find herself devoting to reply that letter and the letter did arrive to the sender.They then go for a quest to find the sender, Claire Smith true love, Alfonso Bartolini. Together Sophia, Claire and Claire's grandson, Charlie, they seek the man of Claire's life. The rest of the story I think you guys can predict rite?HEHEHE. There is one word in that movie that I love the most that is "truly, madly, deeply and passionately in love with you". Ahhhh..How I melt when listen to this word. 

The movie for me is really sweet, heart touching and full with romanticism. In this movie also it encourage people to cease their true love and I wish the same for me. Watching this movie make me think, why most men are not as romantic as Romeo? Express their passionate for the love of his life in public, willing to go through obstacle in their love journey.Sometimes, it arouse my feeling to have my own Romeo but that is almost impossible. Because Romeo is Romeo and D is D, but sometimes I wish you will be a bit more romantic like Romeo (sorry D). HEHE..But I know that you have done a lot for me, and I really appreciate it.  But it is not wrong for me to dream bout it rite?.

I think that's all for now, until next time.Chioww..

The Movie

suker?....
www.tips-fb.com

Friday, November 12, 2010

Part 1 N 2..

very well, entry today is all about how I envy towards others and plus der la ckit ckit pasal len...

part 1.
Tak tahu nape, aku kadang-kadang rase envy ngan orang sekekliling aku... 
Tak kisah la in terms of aper pun.janji envy la... 
Tapi mostly dlm study and relationship??study tuh sangat la betul yer, sbb aku slalu ngat jadi second dari orang len..sometimes aku pikir kn, aku akan selamanya jadi second ker???
Okey aku taw yang ner kenal aku for sure la akan cakap aku nie tak taw nak bersyukur. 
aku bersyukur but then teringin gak raser nak jadi yang first...
so nampaknyer aku mmg kener study lg hard la kn...
okeyh azam baru tuk exam kali nie.(org awal tahun wat azam, ko akhir thn bru nk wat azam)..
Nak wat cmner, awal tahun aku tersangat la nakal lagi..hehehehe...
okeyh aku azam nk dpt sumer A...
yeyeyeyeye...

part 2.
semalam de member aku panggil aku hadiah (spe yang bace novel Hlovate jek yang taw)...
aku tersangat la rse gembira di hati walau pun tuh bkn la name betul aku...
yela tak pernah lagi kowt org panggil aku hadiah..
even my BF pun tak der nak panggil aku hadiah..
the word HADIAH tuh means a lot to me..
when that someone call me hadiah, it shows that as if aku nie betul betul hadiah taw..
kembangnyer la time tuh...
okeyyyyyyyy...
stop....
nama awak nur farhana liyana...
bukan nawal yek..so stop berangan.
tapi aku tak kisah, name nawal tuh aku akan tetap abadikan dalam hidup aku
N
aku nak leatk name nawal tuh kat sumer namer anak aku...
hehehehe



suker?....
www.tips-fb.com

Thursday, November 11, 2010

The Event in Farhana's College Life.

all right, today's entry is about the dinner that I attend yesterday's nite. That is DEC 5B DINNER yang diadakan di RESTORAN ANA IKAN BAKAR..makan siap ala ala stail kampung you, siap bersila bagai....muahahahah..and I'm prouldy saying that it is 


Dinner of the Year in My Life.

for that lovely and most happening dinner, i would like to express my greatest attitude towards:
the organizer that is my lovely assistance class rep Syasya. 
thnx sya for arrange the happening dinner.
for finding the lovely place
and for the menu that made my stomach full.
mmg betul betul PJK la..
hahahahaha

to my classma8 yang sudi hadir ke dinner tuh. 
terima kasih sebab korang dah happening kan dinner tuh.
kerenah korng betul betul dapat membuat saper saper jek pun gelak and terhibur.
aku tak kan luper korang la sampai bile bile pun..
korg adalah kawan terbaik yang aku dapat.

not to be forgotten,
the three most beautiful and cute lecturer, 
Miss Eikin, Miss Fara and Miss hasniza.
thanx for willing mencemar duli join dinner kiteowng.
you guys are the best lecturer la miss miss sekalian.hehehehee..
kenangan dalam kelas mmg tak kan saya luperkan la miss.
to Miss Hasniza, 
thnx sudi hadir wlaupun miss tak ajar kiteowng.




   meja mkanan yang best la...


pose sume....

suker?....
www.tips-fb.com

I'm Sorry and Thank You.

hari nie sumer entry aku nak sedeyh sedeyh jek..sebab aku memang ngah sedeyh..dah terlalu lamer aku berendam air mata..aku dah xsanggup mcm nie dah..aku bukan jenis gurl yang akan senang senang tinggalkan pakwe dier, aku sangat susah untuk melepaskan dan aku akan bergantung pada orang tuh selagi die tak minta aku pergi dari hidup dier.mungkin der yang pasan entry nie mcm relate ngan entry sebelum nie n YES korang memang betul. sumernye kerana dier.

member member 1 skolah ngan aku ramai cakap yang aku bertuah sebab dapat dier, dulu aku pun raser cam tuh dan aku pun still raser cam tuh skunk. aku memang bertuah sebab dapat dier, tapi keadaan kiterowng dah tak macam dulu. aku paham yang dier ngah serabut, sakit and aku memang nak kene jaga hati dier. N skunk aku raser penat, dier mrah, bengang ngan aku. 
aku taw sebab per dier marah and dier marah bende yang betul just aku tak leh terime care dier jek.Dier marah sebab aku kau malam, tp aku bukan sajer sajer nak kua malam, aku pegi jamuan, 1 kelas siap der lecturer lagi tak campo pun.dier marah sebab aku suker keluar pegi jalan jalan, windows shopping. tapi dier tak leh paham naper aku suker wat cam tuh. aku wat camtuh sebab aku nak survey barang and wat perbandingan harga and kadang kadang sebab bende tuh mahal sangat so aku hanya leh tgk sajer. aku bukan orang kayer yang leh beli barang barang mahal sangat. lau aku beli barang mahal pun, mmg aku sayang giler bender tuh. tapi tak per sebab aku syang dier, oleh itu kat entry yang terbuker nie, aku nak mintak maaf kat dier.


To My Ever Dearest DD, 
I'm so so sorry for:
  • not listening to your advice to leave my teenage world.
  • for making you angry.
  • for making you sick.
  • for making your life hard
  • for making you spent your money on me.
And I would like to thank you for:
  • making my life happier.
  • accept me for who I am.
  • showing me the most precious thing in this whole wide world that is love.
  • and the most important thing is just being there for me.
for all that I'M SO SORRY AND THANK YOU VERY MUCH.





suker?....
www.tips-fb.com

Wednesday, November 10, 2010

I CHOOSE YOU...

today is my first paper for final exam yet I cannot focus in my study..All that I think now is Him, my DD. when I woke up this morning i receive messages from him, basically the content he ask me to choose to stay beside him or not, juz bcoz he get the feeling that his lives will be hard..It break my heart to read what he sent to me..I know that he will be reading my blog so read this carefully DD.
To My Ever Dearest DD.....
Please don't ask that kind of questions again, coz you'll get the same answer again and again. You know that I won't leaves not until you chase me away from your lives.

D,
Do you still remeber how hard is it for us to be together? After all that we've been through, do you still need to ask that kind of questions? I thought you know me well enough D.

D,
I'm not the kind of girl that would leave you just becoz you face some difficulties in life. Yes, i once said I'm materialistic girl, but that attitude cannot compared my love towards you. All the money in this world cannot buy my love for you.

D,
please let me by your side. please don't chase me away, not after what we have been through. I'll promise I'll be better. we can go through it together D. if we can go through your sickness together then why not now..

I just wanna be with you, that's all I ever ask for.
PLEASE???

suker?....
www.tips-fb.com

Thursday, November 04, 2010

FREEDOM...

Finally, kelas pukul 1.30 petang tadi merupakan kelas terakhir aku sebagai dak diploma..walaupun tak betul betul abis sebagai dak diploma, atleast aku dah tak yah nak serabut pasal attendance kelas lg(wlaupun lepas nie serabut sal attendance kerje la hahaha). aku dah berjaya melalui liku-liku di kolej denagn baik, walaupun de gak la masalah kat kolej nie. tp hidup tak lari dari masalahkan. kalau orang yang tak der masalah tuh, bek tak yah hidup la, coz tak der warne betul la hidup dier...suker suker kau jek kan nak ngutuk orang..pedehal, nie kan blog aku, lagipun tu tuk general..hahaha, sory la sumer bahase agak tidak sopan yer...tetttttttt... tapi papehal pun aku still de final exam lagi yang tak lepas, so lepas nie concentrate kat final yer cik farhana...buat betul betul taw..u'r family count on you..and for my frenz, i wish u all good luck in ur exam..we really need to ace this.insyaAllah kiter sumer akan success ye bebeh sumer.... GIRLS POWER!!!!!!!!! P/S: tajuk post aku sering tak kene ngan entry la...hurm???cmner ntah bak buat??

suker?....
www.tips-fb.com

Tuesday, November 02, 2010

TOLONG....

okeh, tajuk diatas sangat bersesuaian dengan ape yang aku ngah alami sekarang. aku sangat sanagt perlukan pertolongan untuk menaikkan balik semangat aku yang hilang dlm dua hari lepas. aku agak kecewa dengan ape yang terjadi dalam dua hari nie.. aku rase macam hidup aku terbang macam tuh sajer.. aku macam nampak future aku jauh giler sedangkan sebelum nie ade betul betul depan mata kau jer. hurm entahla, aku tak taw dah sebenarnyer aku nak wat macam maner lagi. yang tinggal sekarang untuk aku wat betul betul dalam final nanti jek.. I really need to strive for the best..

suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, October 30, 2010

THANK YOU

aku nak mulakan entry aku kali nie dengan waaaaaaaaaaaaaaaaa lame giler aku tak post any entry... boleh pulak kan aku nak wat cam tuh kan...tapi pikir balik per aku kesah, nie kan blog aku...kekekekekeke...
dalam duk bizi ngan assignmnet menimbun pun nak post entry gak...yela kalau asyik belajar jek tak ke macam aku tension siot lak nanti kan.muahahahaha..Dalam sedar tak sedar, dah nak abis dah tahun 2010 nie, dan aku pun da nak abis da belajar kat kuantan...siyesly, aku akan rindukan segala-galanya kat sini. yang paling penting I'll miss my damn best frenz here...lepas nie pegi praktikal mesti dah jarang jumper..for sure aku akan sangat rindu dengan mereka- mereka ini..aku akan rindukan kegilaan dengan korg sumer, disaat kiter suker buat planning last-last minute pun nak pegi mane-mane, tak masuk lagi wat assignment las minute nyer..hahahaha..giler la kan..aku akan rindu sangat saat aku menggedix ngan korg, kiter pegi shopping sakan, karok sakan n yang tak boleh blah pegi overnite di Teluk Cempedak yang takder per pun sebenarnyer...dan disaat kiter menjerit terkejut, beruk maen aci cak ngan kiter kt TC. tak luper gak kejadian dikejar beruk kat tangga KOOP..sumer tuh kejadian aku tak akan luper kan...huaaaaaaa..aku nak menangis la, aku tak nak berpisah la ngan korg..korg la tempat aku luah sumer bende,..dan yang plaing penting aku nak ucapkan trime kasih kat korang sebab:
  • sudi jadi kawan aku.
  • sudi dengar rase hati aku.
  • tahan ngan pangai aku yang ntah macam per jek nie.
  • buat aku happy dan gelak macam orang gilak.
  • ajar aku banyak bende yang aku tak tahu.
oleh itu saya
NUR FARHANA LIYANA INGIN MENGUCAPKAN RIBUAN TRIMER KASIH KEPADA ANDA SEMUA FOR JUST BEING THERE IN MY LIFE. THANK YOU GURLSSS

suker?....
www.tips-fb.com

Thursday, October 14, 2010

bila perasaan dipendam agar tiada sesiapa yg terluka......

dah lame aku tak post entry kan....
hurmmm...
tibe tibe jek ari nie aku nak post....
ari nie aku sdeyh sgt sgt.....
ntah la mgkin mara pun der gak....
ntah la....
nie psl org yang aku amat syg selain famly n member member aku....
ntah kenape, ak rase sekarang aku mcm makin jauh jek dari dier...
dah dekat braper bulan kiteowg gado....
aku tak taw naper....
tapi aku sdeyh sgt sgt la.....
aku syg dier, tp tlg la jgn buat aku
hilang nyawa....
hilang kawan....
hilang nafas.....
aku hanya sekadar ingin merasa hidup solo sebelum aku mejadi seorg isteri....
agar nanti aku ader sumthink yang akan aku nachat kn pada anak anakku...
agar aku boleh memberi amaran atau nacihat pada mereka tentang dunia luar...
dunia yang penuh dgn ragam manusia.....
agar mereka boleh jadikan pedoman....
hanya itu pinta ku untuk mu sayang.....
tolonk la sygku.....
hurmmm :(

suker?....
www.tips-fb.com

Wednesday, September 29, 2010

badan oh badan...berat oh berat.....

saya mahu kurus.................
tp..............
makan macam aper jer.................
macam mane la nak kurus nie???????????//
Farhana................
kuatkan azam untuk kurus....................
tak mow kn de penyakit.......................
so set in your mind that you want to be slimmer and healthier...............
GO GO FARHANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
p/s: no pic is attach because all the pic are sensored pic.......

suker?....
www.tips-fb.com

Tuesday, September 28, 2010

beruk oh beruk..........................

td petang aku kene kejar ngn beruk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
repeat yer.............. AKU KENE KEJAR DGN BERUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK........... mmg lari xckup tanah la weyh..... kekekekekekee...... dgn member aku lak..... iaitu ...... ZAHIN KAMARI..... FIFY ANAK HAMDAN..... ZAKIAH SADLAN.........
assume this picture is us.... kukukukukukuku

suker?....
www.tips-fb.com

to suker or to WoRRied???

wargghhhhhhhhhhhhhhh.....
penink pale lar.......
my DD nk benti keje kat celcom da............
die kate da dpt keje kat tempat len.....
keje ngan consultant company......
tak taw la nk suker ker tak.....
dier kate biler da tukar kejer byk mase tuk aku....
tp takut jugak la.....
huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........


suker?....
www.tips-fb.com

Monday, September 27, 2010

Sunday, September 26, 2010

gediksssssssssss timesssssssssssssssss

ari nie aku kua ngn member aku...
hehehhehe,...........
kiteorg pegi East Coast Mall( ECM) n Mega.....
hahahahahha.....
sbb per?????
smata mata sebab ak nk g survey brg2 make up.....
cian zahin sbb teman aku g kehulu kehilir....
nk wat cmner dah dier yg sudi lgpun die takde hala tuju...
kekekeekekek........
neway thnx syg..................
NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
the best part is ak beli eyeliner taw.......................
hehehehehehehehe........
sungguh aku tak sangka.......
mhal gak la......
besela yg de brand nyer......
aku sememangnyer tengah mencari eyeliner.......
first aku mcm hesitate gak, tp after i asked my DD ok ke x???
die pun ckp lau kempunan sgt belila....
hahahhahahahahaha....
sbb per die bg????
sbb die pun nk tumpang sekaki (kuang asam kn,. paw GF sendri.)......
hehehhehehe.............
ok la aku beli la jgk dlm takde takder duit tuh......
eyeliner tuh Maybeline Eyestudio punyer.......
harga sebenarnyer RM 39.90 akan tetapi Watson ngah buat promosi aku dapat la dlm RM31.80....

DURIAN RUNTUH DOWH........................................

dibawah adalah gmbarnyer........

nie kotak eyeliner tuh lau de spe yg berminatla.....

nie pulak eyeliner cake tuh, dir dtg sekali ngn brush taw.

nie pulak gabungan kotak ngn isinyer...

nie resit...hehehehheeh sajer jew gatal gtal nk letak.....

p/s: pada spe yg raser agak memebazir anda dinasihatkan tidak membeli sebab isisnyer ckit jew.....but then spe nk pkai eyeline tebal tebal sangat kn????

kekekekekekeke


suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, September 25, 2010

keJELESannnnnnnnnnnn N keRINDUannnnnnnnnnnn........................

JELESNYERRRRRRRRRRRR

ble tgk org dting, how i wish my DD is here .....

nak ank lg ble dgr lagu bila cinta.....

lagi membara rindu............

i miss u so damn badly D.....

this feeling keep haunting me now.....

i want it to go away....................

isk isk isk isk isk.........:(

xske xske xske......

bile rindu msti nk ngada2 n nnt msti gado.....

i don't wanna fight with you D......

to my ever dearest DD.....

u r my BF, my best friend and my world.....

no matter what i do, where i go, u will always on my mind......

promise me u won't leave me....

promise me u'll be with me until the end.....

promise that and i'll promise u that u won't loose me...

come hell of high water.................


suker?....
www.tips-fb.com

bosan jadi koyaaaaaaaaaaaaaaaa

huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........

sbnrnye entry nie spatutnyer wat mlm td akn tp dsbbkn aku xde BB jd di anjakkn ke pg nie...

hikhikhikhikhik

mlm td siyesly ak bosan GLERRRRRRR

so disebabkn itu aku mencari kje dgn........

menkoyakn diri aku..........

kekekekekekekekke.....

berikut adalah gmbr koyaaaaaaaaaaaaa

hahahahah bulatkn muke ku....

senyum weyh......

nie versi anak tudung wrne coklat...

nie versi mke bulat nk muncung...

yng mne 1 ok ek??????yg ank tudung itam or coklat?????

choose cpt weyh......

nk wat syle bru lak kua t....

hehehehhehe

p/s:credit to Fatin Liyana for her wonderful tips on wearing the inner.


suker?....
www.tips-fb.com

Sunday, September 12, 2010

hari raya

hye guys.....

how's u guys pnyer raye????

my raye diz year agak r boringnyer...

dok umh jek,x g mne2 pun..

here are what I do diz rayer,

1st raye:

pg tuh ciap2 sume, my bro n dad g la smbhyng raye, I cuti..hehehehe....da ciap sume, tgkp gmbr n duk umh tggu org dtg umh, ptg I tdo jek (bgusnye ank dara, org g rayer die kre tdo jek) al maklumla, seminggu sblm raye I cbuk tlg my mum siap kn bju kurung org smpi tdo xckup..kekekekek

2nd raye:

pg tuh tgk TV jek, ptg tuh yg bwu kiteowg ciap2 nk blik kg my dad sbb de gathering ngn famly len..huhuhuhuh....tu pun kjap jek, mkn2 pastu bwk my grams blik umh die n kiteowg tdo kat situ....

3rd rayer a.k.a. ari nie:

pg2 bgn ciap2 nk blik umh I la sbb ayh I nk kje + nk bwk adik I g hspital, sbb pe???? nie I nk cter.. die da seminngu dmam n btuk, smpi batuk die kuar drah la....ari raye tuh nk g klinik, sume tutp, so ri nie pun g hspital columbia asia la....esk nk kne g hspital krajaan la nk cek btul2 sbb doc tuh suspek die TIBI...hopefully la xbtul k... u guys sume tlg la doakn adik I k....

tu la alkisah raye I thn nie, i xbrayer pun ngnDD I, sbb die pun bz g rayer ngn famly die...hurm :(.....

ok la my mum da bsng suh g msak nac, chow guys....


suker?....
www.tips-fb.com

Friday, September 10, 2010

raya 2010

it's been a while since I post anything in my blog. Been Bz lately.....

ok, cut short juz nk wish selamat hari rayer jek kat sume.....

luahan hati nnt-nnt la.....

have a good holiday.....


suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, May 22, 2010

my Lovely DD

Assalamualaikum....

Muhammad Izzuddin, a friend, a boyfriend, most probably my future husband....

segalanya tentang dia adalh sungguh istimewa... bagiku die adalah seorg lelaki yg menjadi idaman stiap gadis kerana perwatakannya dan peribadinya....apabila die syang akan seseorg itu, die akan cuba sedaya upayanya untuk memastikan org ksygn nya happy....dan aku sgt brtuah krn memiliki hatinya...dia sgt memahami ku lebih dari org len bahkan lebih dri keluarga ku sendiri.... biarpun kadang2 aku nie trlampau mengada2 nak itulah, nak inilah tp die ikt slagi mana die bleh ikt kehnadak aku..... aku rasa aku nie mcm jhat sgt lah, yelah mntak itu ini kat die,mcm amek ksempatan la plak...tp aku sgt menyanyangi die...DD, itu yg aku pggl die skrg. sje nk tukar sbb rse boring pggl abg, die pun pasrah jer...hehehe...skrg nie DD syg dlm proses bli hartanah (sbb aku nie ngada-ngada suh die bli) heheheh...tp aku suh brsebab, sbbnyer aku nk nnt famli ak senang lepas aku kat DD...ak yakin hanya DD yg trbaik utk ak, sbb hanya die je yg leh thn pngai aku yg extreme manja nie...hahahahah...i really hope that this relationship will end well, bcoz never cross my mind to live without my DD.... i realy do love u and i extremely, deeply fall in love with you syg.... after what we've been through, what u've been through, it's time for us to live a hppy life..

May God bless us...


glitter-graphics.com


suker?....
www.tips-fb.com

Wednesday, May 05, 2010

after a long while........

lme udah rasenyer x update blog...

bkn per sbb xde idea and a whole bunchs of works....

heheheheheh,,,,

skunk nie kat umh,sje jer nk blik....

tp sblm blik g jmpe DD dlu kat KL.....

DD ajk blik skali ngn die, tp esknyer dier kje....

dier kte xpe,hehe

bez blik ngn DD...

leh bwk kete die sbnrnyer.....

sory DD ssh kn DD je kne anta kiter blik......

DD, rindu DD la......

ble nk jmpe lg????

mish u lot baby....

hurmm.......

glitter-graphics.com


suker?....
www.tips-fb.com

Assalamualaikum......

video nie trlihat kat TV and liriknye sungguh bez.....

so enjoy ya....

here is the lyric.

Lirik lagu Maha Melihat - Opick feat. Amanda (OST Manohara) : seiring waktu berlalu tangis tawa di nafasku hitam putih di hidupku jalani takdirku

tiada satu tersembunyi tiada satu yang terlupa segala apa yang terjadi engkaulah saksinya reff: Kau yang Maha Menyinar Kau yang Maha Melihat Kau yang Maha Pemaaf padaMu hati bertobat Kau yang Maha Pengasih Kau yang Maha Penyayang Kau yang Maha Pelindung padaMu semua bergantung yang dicinta ’kan pergi yang didamba ’kan hilang hidup kan terus berjalan meski penuh dengan tangisan andai bisa ku mengulang waktu hilang dan terbuang andai bisa ku kembali hapus semua pedih andai mungkin aku bisa kembali ulang segalanya tapi hidup takkan bisa meski dengan air mata

video

suker?....
www.tips-fb.com

Wednesday, March 03, 2010

Assalamualaikum it's been a while since i last updated my blog.... banyak sgt bende yang nk kne d buat.... skunk nie lau blik umh pun bz gak.... bz kuar ngn abg.... hehehehehehehe....... ari nie sib bek x kuar pg dpt gak la nk wat kje ckit.... tu pun ptg nie die ajk kuar, g men bdmnton ktenye.... ok gak la.... tp smbil tuh wat sesi urutan kaki gak kot.... hehehehehehe..... eeeeeee..... gli aku lau men urut2 kaki nie...... ok smp sini jer nnt aku update lg....

suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, February 13, 2010

I'm Home................

Assalamualaikum and salam sejahtera.... I'm blogging from my home to be specific in my room.... heheheheheh.... it's so good to be home..... i miss my family and my hometown like hell.... and the best part is when i am at my hometown, i can see and meet him every single day of my life..... owh how i luv him so much.... of course i luv my family more..... i think that's all for now, tomorrow i'll be telling you guys bout my picnic with my frens.... daaaaaaaaaaaaaaa


suker?....
www.tips-fb.com

Wednesday, February 03, 2010

the best bday ever....

Assalamualaikum... tanggal 1 feb 2010 akan sentiasa ku kenang dalam hidup ku.... hari yang amat bermakna dan akan sentiasa bersemadi dalam lipatan sejarah hidupku... tepat pukul 12 tgh mlm, sahabat-sahabatku membuat kjutan yang aku xprnh sangka.... ak xsangka mereka ingt akan hari lahir ku.... mengenangkn peristiwa ini, hatiku betul2 tersentuh,.... to all my gurlz frenz, korg are the best frenz that a preson could ever get. thnx a lot to Shasha, lala,fify,zahin.ruheil,acha,baby and last but not least zac. u gurls trully are the best...


suker?....
www.tips-fb.com

Friday, January 22, 2010

a piece of my mind.....

Assalamualaikum.............
well basically i have nothink to say rite now.....
and i dun't know what to rite.....
i just fell wanna rite sumthink......
hehehehehhe....
oh yeah, sumthink has juz crossed my mind.....
i can't wait 4 saturday to arrive.....
he will be coming to PHNg to meet me.....
knowing this juz makes my heart thrilled and i feel enthusiastic(is it correct?).....
hehehehehehhe......
i will spending a night outside from my college.....
4 ur attention we r going to TC, and basically juz chit chat the whole nite.....
kind a boring but i'm eager to do "this" activity.....
hahahahahhaha.....
but of course, i will not go out by myself....
i have my two lovely frens accompany me.....
so TC wait 4 me to come...........
YEEEEEEHAAAAAAAAAAAAAA


suker?....
www.tips-fb.com

Sunday, January 03, 2010

hati aku terlampau sakit........

hati aku terlampau sakit melihat keadaan mak aku............. tenangkah aku ble aku pulang ke kolej blik??????


suker?....
www.tips-fb.com

Saturday, January 02, 2010

i never thought it will happen again.....

Assalamualaikum.... it's just the 2nd of 2010 but yet something has happen to my family...... i don't know what to say about it.... all i know i'm fill with anger and sadness..... i feel sory for my mom..... i never thought my dad has the courage to do it to my mom..... this thing had almost happen when i was 11 years old.... but he did not do it... so i thought he has change..... i always knew he was a womanizer but i never thought he will repeat the same mistake.... today the truth has been revealed.... and i have promise to myself and my mom that i will make his live as miserable as i can.... i will never let him happy..... just wait and see what i ill do to you my lovely dad (being cynical)... just wait and see...... rite know i have change my aims... no more goodie-goodie girl to you dad........


suker?....
www.tips-fb.com

Friday, January 01, 2010

happy new year....

assalamualikum..............

same like everybody else,'HAPPY NEW YEAR'

to everyone that i love.......

so this year i have new aims to conquer.....

that is, i promise to be a good human being....

no more jealous towards everybody else....

i want to be ME......

i want to build my own identity....

my own signature....

coz now i know that everybody is special in their own way....

and this year i'm gonna do something that i had just think about it while i was taking my shower.....

i'm gonna try to vblog about something that i really love.....

it just like have my own online show....

so guys,just wait for it ok.....


suker?....
www.tips-fb.com